гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ ПЕШЕХОДЦИ

От началото на тази година до сега у нас са загинали 32 деца – повече отколкото през цялата 2015 г., а други 1015 са ранени. Една класна стая е останала завинаги празна.


С цел подобряване безопасността на децата по пътищата, 16 ноември бе обявен за ден без загинали пешеходци. В подкрепа на инициираната от БЧК кампания под наслов  „Облечи се цветно! Запази живота си на пътя!”  Българската Браншова Асоциация „Пътна безопасност”, поднови маркировката на пешеходна пътека на ул. „Витоша“, като изпълнената хоризонтална сигнализация бе съобразена с най-новите нормативни изисквания, включително и поставянето на допълнителен надпис „Погледни наляво/Погледни надясно“. ББА Пътна безопасност предостави безвъзмездно и 10 STOP палки на ученици от 139 ОУ „Захарий Круша“


Събитието се проведе в рамките на втория етап на традиционната Акция „Зима“ „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“.


Целта на инициативата бе да фокусира вниманието на обществеността върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, най-вече около училищата и детските заведения, да посочи важността на примера на родителите за възпитаването на пътна култура у подрастващите.


« Назад към всички публикации