гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



ДЕВЕТИ ГОДИШНИ НАГРАДИ „ПРИНОС В ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ“

За девета поредна година Сдружение „БЪЛГАРСКА БРАНШОВА АСОЦИАЦИЯ ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ“ раздаде награди на изявени експерти, специалисти и организации допринесли за подобряване безопасността на пътната инфраструктура в Република България.


Церемонията откри д-р Николай Иванов, председател на управителния съвет на ББАПБ. Той заяви, че в нашето ежедневие има много примери за хора, които допринасят за въвеждането на по-добри европейски практики и нови продукти у нас. Наградите, той определи и като задължаващи, за всеки награден да работи още повече, а добрият им пример да бъде заразен за все повече хора.


За приноса си към нарастващата роля на МВР за подобряването на безопасността в движението по пътищата през последните години първо от позицията си на главен секретар на МВР и сега като вътрешен министър, г-н Младен Маринов бе номиниран в категория „Ръководител на ведомство с голям принос в пътната безопасност”. Наградата бе получена от г-н Стефан Балабанов.



За значителения си принос за подобряване безопасността на движението, проф. д-р, инж. Румен Миланов,член на УС н ББАПБ и доцент в катедра “Пътища” на УАСГ, бе отличен с почетен плакет за „Цялостен принос в областта на пътната безопасност”.



За неуморните усилия вложени за поддържането на републиканската пътна инфраструктура в период на недостатъчни средства и забавено финансиране, наградата за „Представител на държавната администрация с принос в пътната администрация“ бе присъдена на инж. Михаил Рашков, директор дирекция “Поддържане на пътната инфраструктура” към АПИ.



В категория „Представител на държавната администрация с принос в пътната безопасност“ бяха връчени две награди, като първият номиниран бе кмета на гр. Варна г-н Иван Портних като признание за неговия принос при изграждането на новия участък на бул.“Сливница“ за бърз достъп до АМ“Хемус", а също и новия булевард „Васил Левски“. Почетния плакет беше получен от г-н Тодор Иванов, заместник-кмет за гр.Варна.



Вторият приз в тази категория бе даден на г-н Кирил Георгиев, директор на Общинско Автобусно Предприятие “Малашевци” при Столичния автотранспорт, за неговото активно участие в учебно-възпитателната и превантивна дейност по пътна безопасност на децата, в националната кампания „Спри, детето запази!“.



За изпълнението на инфраструктурни проекти, съобразени с нуждите на хората с увреждания, г-н Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта в гр. София, бе победител в категория „Иновативен принос и въвеждане на добри практики свързани с пътната безопасност“.



Екипът на Института по пътища и мостове, воден от инж.Веселин Димитров, директор на Института по пътища и мостове, получи приза за „Институция с най-голям принос в пътната безопасност през 2018г“. Наградата бе присъдена за провежданата последователна политика по изучаване и изследване на положителните европейски и световни практики относно безопасността на пътната инфраструктура.



Инж. Емил Пенчев получи от името на Съюз на българските автомобилисти наградата за „Представител на неправителствена организация с обществен принос в пътната безопасност за 2018год.“. Със своята последователна дейност СБА оказва конкретно въздействие за подобряване на безопасността на движението по пътищатата на Република България.



В категорията „Изявен специалист в пътната безопасност” в подкатегория „Проектант“, наградата получи инж.Гергана Узунова за дейното й участие в изготвянето на проекти по различни Лот-ове за АМ „Хемус“, АМ“Струма“, както и в доста проекти по възстановяване и ремонт на пътища от Европейската пътна мрежа.



В подкатегория „Одитор по пътна безопасност“ инж.Росица Спасова получи почетния плакет за приноса и в изграждането на различни Лот-ове към АМ “Тракия”, АМ “Струма” и АМ “Марица”, с което е допринесено към повишаването на безопасността, комфорта при пътуване и намаляване на жертвите от ПТП по съответните пътища/отсечки.



В третата подкатегория „Надзор“ бяха отличени „Пътинвест Инженеринг“АД, за извършения надзор при проектирането и строителството на Лот 3.3 на АМ „Струма“ Кресна-Сандански, завършването на Лот 2 Дупница - Благоевград и Лот 4 Сандански - Кулата от АМ „Струма“, както и виадукта на км 30+874 на автомагистрала „Хемус“, с което значително бе подобрена безопасността на движението в съотвените направления. Почетни плакет получи инж. Евгени Зарев, представител на Пътинвест Инженеринг АД.



За втора поредна година отличието за „Медия с принос в пътната безопасност“ получи предаването „Хора, пътища и автомобили“ на БНР, то има определен принос за повишаването на информираността на участниците в движението , което оказва и пряко въздействие върху тяхната безопасност. Наградата получиха водещите на предаването - Кръстина Иванова и Петър Ненов.



Последна, но не по важност, наградена в категория “Директор на детски заведения“ бе г-жа Антоанета Михайлова, директор на 145 ОУ „Симеон Радев“, район Младост при Столична Община. Тя получи почетен плакет за добрите практики и активното участие в множество инициативи по пътна безопасност, които допринасят за опазване живота и здравето на децата, като участници в пътното движение.



За всеки от носителите на отличие за пътна безопасност тази година бе дарена по една картина създадена от колаборация между колоритния художник Иван Яхнаджиев и талантливи деца от столичното 145то ОУ „Симеон Радев“.



По време на церемонията, БНТ връчи награда на д-р Николай Иванов, председател на Управителния съвет на Българска браншова асоциация “Пътна безопасност”, за всеотдайната му подкрепа към каузата „Спри, детето запази!“


« Назад към всички публикации