гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



Светлоотразителни елементи - повишена безопасност за застрашените участници в пътното движение

Както знаете, в основната рискова група на застрашените участници в пътното движение попадат пешеходците. Когато се придвижват вечер, носещи тъмни  дрехи, те са почти незабележими за водачите на моторни превозни средства, което повишава риска от предизвикване на пътен инцидент, затова е изключително важно горната част на дрехите да има светлоотразителни елементи.

Корпоративната и социална отговорност трябва да са част от всяка управленска стратегия. В тази връзка се обръщаме най-вече към всички работодатели, които са отговорни за създаване на безопасна среда за своите служители както на работното място, така и извън него. Често можем да забележим служители на различни предприятия, които се прибират от работа ходейки пеш или с велосипед, облечени в работното си облекло.  Една положителна практика, с която работодателите лесно могат да повишат безопасността на своите служители, е осигуряването на  работно облекло с вградени светлоотразителни елементи.

Отразителните свойства на този тип дреха прави пешеходците и велосипедистите забележими от далечни разстояния в тъмната част на денонощието и по този начин предотвратяват евентуални инциденти.

Същата практика е добре да последват и всички граждани, като осигурят за себе си и своите деца светлоотразителни елементи, които могат да се прикрепят към дреха или раница.

Не забравяйте, че пътната безопасност е споделена отговорност и засяга всички участници в движението!

С цел по-широко популяризиране на материала ви призоваваме да се чувствате свободни да го разпространявате към ваши партньори, клиенти, служители и близки. В случай, че получите информация за предприети положителни действия свързани с инициативата, не се колебайте да я изпратите към нас, за да имаме възжможност да я разпространим в официалния сайт на Сдружението, както и страниците му в социалните мрежи.


« Назад към всички публикации