гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

В неделя, 19.11.2023 г., се бележи Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Чрез това значимо събитие, което напомня за милионите загинали и тежко ранени по пътищата на света, хората по цял свят изразяват съпричастност към страданията на всички засегнати, техните семейства и близки.


Този ден е посветен както на цялостния мащаб, така и на индивидуалните разрушения, причинени от смъртните случаи и нараняванията по пътищата, и на въздействието върху семействата и общностите по света. Всеки ден по пътищата в света загиват почти 4000 души и стотици хиляди са ранени. Много повече хора трябва да се справят с тежката загуба или с последиците от нараняването и по този начин стават част от огромната група хора, засегнати от пътнотранспортните произшествия.Целта е да се засили вниманието както към жертвите на пътнотранспортния травматизъм, така и към работата на екипите на Спешна помощ, Полицията и Пожарната, които много пъти рискуват своя живот, за да спасят чужд.


Нека заедно, с повече воля и упоритост, обединим усилията за постигане на целите на „Визия 0“, защото нито една загуба на човешки живот на пътя не е приемлива.
И през 2023 г. инициативата преминава под мотото „Помним, подкрепяме, действаме“.


Помним - тези, които са загинали, Подкрепяме тези, които са пострадали, Действаме за по-добра реакция при катастрофи.


« Назад към всички публикации