гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



Участниците в осматата конференция „Безопасна пътна инфраструктура“ приеха съвместна декларация

На 15 септември се проведе Осмата годишна конференция „Безопасна пътна инфраструктура“ в Хисаря в рамките на два дни. Организатор е Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ (ББАПБ). Традиционно вестник „Строител“ е медиен партньор. Началото на форума обяви председателят на УС на ББАПБ д-р ик.н. Николай Иванов, който е и член на УС на КСБ. В него взеха участие главният прокурор на България Иван Гешев, зам.-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов, зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Иво Иванов, кметът на община Пловдив Здравко Димитров, Алекси Кесяков, съветник на министъра на вътрешните работи, други представители на институциите, на браншови и неправителствени организации, специалисти и експерти в сферата.


„През годините на това събитие са се раждали много идеи, които са допринасяли за повишаване на пътната безопасност, правени са и законодателни предложения. Надявам се, че и сега ще стигнем до добри идеи, които ще допринесат за намаляване на травматизма по пътищата“, каза д-р Иванов.


В приветствието си главният прокурор Иван Гешев пожела успех на конференцията.


„Причината да съм тук е, че някой трябва да постави въпроса за пътната безопасност. И защо това да не са неправителствените и браншовите организации“, заяви главният прокурор.


„Пътната безопасност е огромно предизвикателство. Всички, които сме се събрали в тази зала, може да работим за решаването на проблемите. Трябва да се създаде нетърпимост в обществото по темата. Необходимо е да има и единна национална политика по въпроса“, каза зам.-министър Найденов.


Председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев изпрати поздравителен адрес до д-р ик.н. Николай Иванов, в който пожела на него, на членовете на ББАПБ и на участниците в Осмата конференция успешно провеждане на събитието.

Заключителна декларация: ТУК

Изсточник в. „Строител“, който е и медиен партньор на събитието.


« Назад към всички публикации