гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



Отблезяваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 21 ноември 2021 г.

На 21 ноември 2021г. във всички страни по света се отбелязва Световният ден за възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. На тази дата нека почетем паметта на хората, загинали без време по пътищата от пътнотранспортни произшествия, изкажем съболезнования към техните близки и си спомним за хората, които
продължават да страдат.


Голяма част от нещастията по пътищата са предсказуеми и предотвратими. Необходими са съвместни действия за постигане на нова култура за безопасно участие в движението и формиране на общественна непримиримост спрямо ежедневните нарушения на правилата за движение. Следва да възприемаме опасностите по пътищата и нарушенията на правилата като застрашаващи живота и здравето на хората фактори. Фактори, които унищожават живот и перспективи, носят огромна мъка, морални и материални загуби на попадналите в пътнотранспортни произшествия и на техните близки. Необходими са ни повече толерантност, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до тези безмислени нещастия по пътищата.


Като граждани нека да изкажем своята благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които ежедневно се борят за спасяване на живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия. Нека заедно с повече воля и упоритост, обединим усилията си и от възпоменание към жертвите пристъпим към конкретни действия в рамките на нашите компетенции за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни. Ние  подкрепяме призива за Световния ден за възпоменание:


„НИЕ НЕ ИСКАМЕ ЖИВОТЪТ НИ ДА Е СПОМЕН ЗА ЖЕРТВИТЕ, НИЕ ИСКАМЕ ДА ГО ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО!“


« Назад към всички публикации