гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



Заключителна декларация от Десетата юбилейна конференция „Безопасна инфраструктура“ на тема "Визия-0" - нула жертви при пътнотранспортни произшествия"

На 19 и 20 септември 2024 година, в град Пловдив, Гранд хотел Пловдив, Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ инициира и организира провеждането на юбилейната Десета годишна конференция „Безопасна инфраструктура“ на тема "Визия-0" - нула жертви при пътнотранспортни произшествия". Събитието е традиционно и с времето се наложи като основа за взаимно сътрудничество и обмен на информация между държавните институции, местната власт, неправителствения сектор, научните и академични среди, широката общественост. Участие взеха над 350 представители и ръководители от държавната администрация, делегати, експерти, научни специалисти, одитори по пътна безопасност, представители на неправителствени организации.

Официални гости на форума бяха и Любомир Йосифов, зам.-министър на вътрешните работи, инж. Йордан Вълчев, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ), Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП), инж. Живко Недев, зам.-председател на УС на Камарата на строителите в България (КСБ), Кристоф Никодим, ген. директор на Пътната федерация на Европейския съюз (СРГ). Сред участниците бяха инж. Тошо Пашов, зам.-кмет на Пловдив по „Строителство, инвестиции и общинска собственост", гл. инспектор Йордан Милушев от отдел „Пътна полиция" при ГД „Национална полиция" доц. д-р арх. Гичка Кутова, ректор на Университета по архитектура, строителство и геодезия, представители на Министерството на образованието и науката, на бизнеса, на браншови и неправителствени организации, експерти по пътна безопасност.

Утвърдени специалисти в сферата на безопасността на движението изнесоха 13 доклада, чрез които бе споделен огромен по обем положителен опит, резултати от научни изследвания и конкретни решения за повишаване качеството на отделните елементи на пътнотранспортната система, както и взаимодействието между тях.

В резултат на поставените въпроси, проведените дискусии, обсъдените дейности за осигуряването на безопасността, както и новостите при европейските стандарти за пътна сигнализация, ръководени от правото на всеки човек да се ползва от най-високия достижим стандарт на здраве в движението по пътищата, едновременно носейки своята споделена отговорност за безопасно поведение, участниците в конференцията приеха единодушно Заключителна декларация. Документът съдържа приоритетни точки, насърчаващи дейността на институциите в посока изграждането на безопасна пътна инфраструктура и редуциране на предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

Заключителна декларация на участниците в Десетата юбилейна конференция „Безопасна инфраструктура“ на тема "Визия-0" - нула жертви при пътнотранспортни произшествия". ТУК

ЛЕКЦИИ ИЗНЕСЕНИ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

При въпроси и препоръки, можете да се свържете с нас на имейл: bbars.info@gmail.com. Изразяваме готовност да Ви окажем експертно съдействие за подобряване на пътната безопасност.


« Назад към всички публикации